Українців Польщі запрошують до Варшави на низку святкових заходів до Дня Незалежності України

від Стожари

Українців Польщі запрошують 24 серпня, 17:30 на Замкову площу, щоб разом вшанувати пам’ять загиблих, послухати наших воїнів, святкувати 33-ю річницю Незалежності України та вручити «Stand With Ukraine Awards» – нагороди українського громадянського суспільства для поляків, які підтримують українців у цій боротьбі.

Ця відзнака вручатиметься вже другий рік поспіль. Серед тогорічних лауреатів премії – палка прихильниця України, тенісистка Іга Свьонтек, журналіст та організатор збору коштів на польський безпілотник «Байрактар» для України – Славомір Сераковський, військовий медик Даміан Дуда та інші.

Крім того, громадська ініціатива українців у Польщі «Євромайдан-Варшава» (Euromaidan-Warszawa) організовує благодійний ярмарок, присвячений Дню Незалежності України, який розпочнеться на Замковій площі 24 серпня о 17.30, а також запрошує до участі малі бізнеси, що походять з України, або були створені українцями в Польщі.

Метою такого заходу є популяризація українських брендів і збір коштів для Сил оборони України.

Громадською організацією наразі було заявлено, що на заході буде представлено щонайменше 18 українських бізнесів. Серед них, зокрема, виробники прикрас, іграшок, дистриб’ютори українських книг тощо. Для участі в благодійному ярмарку потрібно буде заповнити спеціальну форму та оплатити внесок у розмірі 1000 злотих.

Окрім ярмарку також відбудеться музичний концерт у середмісті польської столиці. На сцені виступатимуть польсько-український гурт DagaDana та переможниця Євробачення Джамала.

Схожі публікації