У Будапешті відкрилась виставка експонатів, створених українськими дітьми, які були змушені покинути свою країну

від Стожари

У Будапешті відкрили виставку експонатів, виготовлених дітьми з України віком від 3 до 8 років, які через російську військову агресію були змушені покинути свою країну та тимчасово проживають в Угорщині.

Про це у Фейсбук повідомляє посольство України в Угорщині.

У Будапешті відкрилась виставка експонатів, створених українськими дітьми, які були змушені покинути свою країну

Виставку відкрив мер Будапешта Гергей Корачонь, який у вступній промові зазначив, що в Угорщині є дуже багато партнерів, які працюють над тим, щоб українським дітям повернути дитинство, а також допомогти тим дітям, які були травмовані війною, якомога легше пережити цей період.

У церемонії відкриття також взяв участь тимчасовий повірений України Іштван Балог.

У Будапешті відкрилась виставка експонатів, створених українськими дітьми, які були змушені покинути свою країну - фото 2

“Роботи, представлені на виставці, були створені в рамках «рольової гри». Програма під назвою «Літні табори з розвитку навичок та компетенцій для дітей-біженців з України» була реалізована завдяки фінансуванню, наданому Регіональним офісом Програми підтримки українських біженців UNICEF в Угорщині, на умовах, визначених муніципалітетом Будапешта, у рамках конкурсу «Забезпечення та прийом дітей-біженців з України 2024», організованого та проведеного Будапештським соціальним фондом. Проєкт був реалізований завдяки співпраці Дому українських традицій та NestingPlay”, – йдеться у повідомленні.

Під час своєї промови керівниця фонду «Дім українських традицій» Олена Бескоровайна повідомила, що з вересня 2024 року в Будапешті буде відкрита офіційна двомовна українсько-угорська школа, що відчинить двері для українських дітей, які бажають крокувати дорогою знань.

За її словами, зареєстровано першу державну Угорсько-Українську Двомовну Середню Школу та Гімназія (Magyar-Ukrán Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium). П’ятиденна школа з 1 по 12 класи з двомовною програмою навчання, з висококваліфікованими педагогами, з сучасно обладнаними класними кімнатами – готується приймати учнів на 2024-2025 навчальний рік”.

Посольство подякувало меру м.Будапешт Гергею Корачоню, Регіональному офісу Програми підтримки українських біженців UNICEF в Угорщині, керівникам Дому українських традицій, а також NestingPlay за організацію чудової виставки, та надання постійної підтримки українським діткам, що постраждали від війни.

Схожі публікації