Україна годує 400 млн людей у світі, і в неї є можливість годувати 600 млн, – спецпредставник США

від Стожари

Сьогодні сільське господарство України годує 400 мільйонів людей у світі. Країна має можливість збільшити цю цифру до 600 мільйонів. 

Про це під час брифінгу у Києві, 29 липня, розповіла спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер.

“Сільське господарство України годує 400 мільйонів людей у світі, і в неї є можливість годувати 600 мільйонів. Це величезні можливості, і тепер, коли Чорне море функціонує, ви бачите величезний експорт не тільки сільськогосподарської продукції, а й металів, що також допомогло збільшити доходи держави і сприяло зростанню економіки”, – сказала вона на брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання про сектори, які готові до інвестування зараз.

Також до сфер, які мають можливості для розвитку, Пріцкер віднесла енергетичний сектор, будівництво, транспорт і логістику, технології та оборонну промисловість. Крім того, за словами посадовиці, ще однією галуззю, яка відкриває великі можливості в Україні є критичні мінерали.

Під час брифінгу Пріцкер також сказала, що компанії США в сфері оборони вже мають з Україною 4-5 угод, які або вже закриті, або перебувають у процесі реалізації, щодо виробництва різних видів боєприпасів і надання послуг.

Україна годує 400 млн людей у світі, і в неї є можливість годувати 600 млн, – спецпредставник США

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль після зустрічі з Пенні Пріцкер повідомив, що Україна має отримати $7,85 млрд прямої бюджетної підтримки від США у 2024 році, а перші $3,9 млрд очікуються вже найближчими тижнями.

Крім цього, Шмигаль подякував за підтримку рішення країн G7 про надання Україні $50 млрд за рахунок майбутніх доходів від заморожених активів рф:

“Для нас важливо, щоб кошти були доступні Україні вже з 2025 року та була можливість направити їх на всі критичні потреби, включно з військовими”.

Схожі публікації