За кордоном українським чоловікам відновили можливість подання заяв для оформлення паспортів: нові умови, локації

від Стожари

Abroad, the possibility of submitting applications for passports has been restored for Ukrainian men: new conditions, locations

Забезпечення українців за кордоном необхідними послугами та підтримкою сприяє збереженню їхнього зв’язку з Україною, зміцненню національної ідентичності та заохочує їх до подальшої участі у розвитку Батьківщини. Діаспора, вимушені мігранти й біженці, котрі через геноцидну війну імперської Росії перебувають поза межами рідної землі, можуть стати потужним лобістом інтересів України на міжнародній арені, а також джерелом інвестицій та нових технологій.

Важливо, що надання послуг і сервісів українцям за кордоном є невід’ємною частиною державної політики і свідчить про те, що Україна дбає про добробут своїх громадян незалежно від того, де вони перебувають.

З 24.07.2024 року закордонні філії ДП (Державне підприємство) «Документ» відновили прийом заяв на оформлення паспортних документів для чоловіків з обов’язковою верифікацією через застосунок «Резерв+» та підтвердженням дійсних військово-облікових документів. Подати заяви можна в містах Німеччини, Польщі, Іспанії, Чехії, Словаччини та Італії, інформує сайт OBOZ.UA.

За кордоном українським чоловікам відновили можливість подання заяв для оформлення паспортів: нові умови, локації

Для отримання послуг чоловікам необхідно пройти верифікацію через офіційний застосунок Міністерства оборони України «Резерв+» за допомогою QR-коду. Важливою умовою є наявність дійсних військово-облікових документів, які потрібно підтвердити. Громадяни можуть подати заяви на оформлення паспортних документів у таких містах:

  • Німеччина: Мюнхен, Берлін, Кельн;
  • Польща: Варшава, Краків, Вроцлав, Ґданськ;
  • Іспанія: Мадрид, Валенсія;
  • Чехія: Прага;
  • Словаччина: Братислава;
  • Італія: Мілан.

Перелік центрів та графік їх роботи доступні на офіційному вебсайті ДП «Документ». У закордонних підрозділах ДП «Документ» громадяни можуть скористатися такими послугами:

  • оформлення ID-картки чи закордонного паспорта: зокрема замість втраченого або викраденого документа;
  • обмін ID-картки чи закордонного паспорта: у зв’язку із закінченням строку дії, зміною інформації або непридатністю до використання;
  • обмін паспорта зразка 1994 року на ID-картку: за бажанням або у разі непридатності документа.

Державна міграційна служба України та ДП «Документ» продовжують докладати максимум зусиль для якісної організації забезпечення українських громадян за кордоном дійсними паспортними документами. Це дає змогу українцям, що перебувають за кордоном, своєчасно отримувати необхідні документи для легального перебування та здійснення своїх громадянських прав і обов’язків.

Схожі публікації