Українська сторона спільно з УВКБ ООН в Україні посилюють співпрацю для повернення українців

від Стожари

Повернення українців додому – це не лише гуманітарне питання, але й ключовий фактор майбутнього розвитку та модернізації України. Створення сприятливих умов для цього повернення – це спільне завдання для всієї української спільноти, як в Україні, так і за кордоном.

Важливо зазначити, що створення сприятливих умов для повернення потребує комплексного підходу, який включає забезпечення доступним житлом і необхідними заходами охорони здоров’я населення, робочими місцями з гідною оплатою праці, можливостями для ведення бізнесу та отримання освіти тощо. Таким чином, створення сприятливих умов для повернення сприятиме збереженню української мови, культури та традицій, а також єднанню народу.

Міністерство економіки поглиблює співпрацю із Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні. Зокрема, УВКБ ООН розробило платформу для українських вимушених мігрантів та внутрішньо переміщених осіб – «Україна – це Дім», яка надаватиме вичерпну інформацію з питань перебування українців за кордоном, їх повернення в Україну, програми підтримки щодо житла, працевлаштування та інші види допомоги. За сприяння Мінекономіки платформа буде наповнюватися інформацією про актуальні можливості щодо працевлаштування, навчання, підприємництва, інформує 11.07.2024 Урядовий портал.

Українська сторона спільно з УВКБ ООН в Україні посилюють співпрацю для повернення українців

Про це йшлося під час зустрічі Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко з представницею УВКБ ООН в Україні Кароліною Біллінг. Участь у заході також взяла заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна. «Створення умов для повернення українців додому – одне з пріоритетних завдань, над яким нині працює держава. Мета Уряду – створити умови для працевлаштування і створення власних бізнесів українцями, можливості придбати власне житло на доступних умовах, впровадження інструментів для навчання та перекваліфікації. Ми вдячні нашим партнерам з Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні за створення ресурсу, на якому українці у різних країнах зможуть отримати актуальну інформацію щодо економічних можливостей в Україні», – зазначила Юлія Свириденко.

Інформаційна платформа «Україна – це Дім» надаватиме вичерпну інформацію про право на подальше перебування в приймаючих країнах, питання, які безпосередньо стосуються тих, хто повертається в Україну, включно з посиланнями на урядові програми підтримки, інструменти, доступні від партнерів і приватного сектору в таких сферах, які стосуються придбання житла, працевлаштування, й інші види допомоги. Крім того, платформа підтримує внутрішньо переміщених осіб в Україні, надаючи довідкову інформацію про пільги та доступні послуги.

Посилання на платформу .

Схожі публікації

Залишити коментар