Підтримка України буде збережена незалежно від результатів виборів у країнах-партнерах, – міністр Кулеба навів три причини

від Стожари

Авторитарні та терористичні режими, такі як Росія, КНДР та Іран, кидають виклик міжнародному праву, демократичним цінностям та свободам. Їхня агресивна зовнішня політика та поширення дезінформації становлять загрозу для миру та стабільності у світі. Об’єднання цивілізованих суспільств може протистояти цій загрозі та захистити світовий порядок, заснований на правилах.

Україна, як країна, яка бореться за свою свободу та демократію проти авторитарної агресії, може відігравати значну роль у об’єднанні цивілізованих суспільств. Український досвід може надихнути інші країни протистояти авторитарному правлінню, а її стійкість може стати прикладом для інших, хто бореться за свободу. Об’єднання, дипломатія та санкції – це лише деякі з інструментів, які можна використовувати для протистояння авторитарним режимам. Важливо пам’ятати, що свобода та демократія не даються легко, і їх потрібно постійно захищати.

У вівторок, 02.07.2024, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба взяв онлайн-участь у панельній дискусії видання The Economist «Подолання конфліктів: у пошуках можливостей», що відбулась в Афінах, Греція. Кулеба наголосив, що Україна готова працювати з будь-якими політичними силами у разі їх перемоги на виборах в державах-партнерах, повідомляє Урядовий портал.

Підтримка України буде збережена незалежно від результатів виборів у країнах-партнерах, – міністр Кулеба навів три причини

За словами Д. Кулеби, існує щонайменше три причини, чому не варто драматизувати результати виборів за кордоном. «По-перше, підтримка України серед демократичних держав-партнерів ґрунтується на солідарності та підтримці серед людей в їхніх суспільствах. Саме так функціонують демократії. І ми будемо продовжувати працювати над тим, щоб зміцнювати народну підтримку України.

По-друге, ми повинні дивитися на дії, а не на слова кандидатів. Одна справа — вести передвиборчу кампанію і згуртовувати своїх виборців, а інша — бути в уряді і брати на себе відповідальність за ухвалення рішень. Ми вже бачили таку відмінність багато разів у минулому.

По-третє, альтернативи підтримці перемоги України та забезпеченню поразки російської агресії просто не існує. Інакше під загрозою опиниться національна безпека наших партнерів. Це стосується як Європи, так і Сполучених Штатів, і решти світу», — зазначив міністр.

Глава МЗС нагадав учасникам заходу, що у разі успіху в Україні Росія продовжить агресію проти інших країн Європи, а її союзники — КНДР та Іран — відчують сили кинути виклик стабільності в інших частинах світу.

«Ми вже бачимо, як ці три режими працюють разом, щоб занурити світ у хаос та замінити міжнародне право законом джунглів, який вони представляють як альтернативний світовий порядок. Вони обмінюються ресурсами, зброєю та ідеями з простою метою: перемогти Захід або принаймні послабити і дестабілізувати його. Чим раніше вільні нації та їхні лідери усвідомлять це, тим швидше будуть вжиті ефективні колективні дії, щоб зменшити ці загрози», — підкреслив міністр Д. Кулеба.

Схожі публікації

Залишити коментар