Волонтер з Австралії скуповує українські сувеніри, щоб продати австралійцям і допомогти обороні України

від Стожари

Всебічна підтримка української діаспори та вимушених мігрантів є важливою складовою у боротьбі України проти терористичної агресії Росії. Залишаючись за кордоном, українці можуть впливати на глобальний порядок денний через організацію протестів, акцій підтримки та медійного висвітлення ситуації в Україні. Цей моральний фронт допомагає зберігати увагу світової спільноти на конфлікті та підвищувати обізнаність про необхідність допомоги українському суспільству.

Важлива також і матеріальна підтримка української діаспори в цей важкий час. Фінансова допомога, забезпечення військовим обладнанням, медичними матеріалами та іншими необхідними ресурсами значно посилює обороноздатність країни. Через активну громадську діяльність, лобіювання, звернення до урядів і міжнародних організацій українці за кордоном здатні досягти посилення санкцій проти Росії, збільшення військової та гуманітарної підтримки Україні. Такий політичний тиск на міжнародну спільноту допомагає формувати більш рішучу та ефективну політику підтримки українському суспільству у війні проти імперської агресії Кремля.

64-річний Микола Сачко за понад два роки повномасштабного вторгнення вчетверте відвідує Україну. Він скуповує тут різноманітні сувеніри і везе у рідне місто Сідней в Австралії. Там їх продає та за виручені кошти купує дрони, прилади нічного бачення, медичну допомогу і передає ЗСУ, повідомляє ресурс НТК.

Цього разу він придбав у Коломиї футболки, присвячені 10 окремій гірсько-штурмовій бригаді «Едельвейс». «Ми беремо це до церковної крамниці у Австралії, аби продати і помагати українцям. Мій дід і тато з Коломиї, і це їхня бригада. Тато був у першій дивізії, а дід – січовий стрілець», – розповів Микола Сачко. Микола Сачко є сержантом 33 бригади вільного козацтва Австралії. В Україну приїздить разом з м’якою іграшкою кенгуру в пікселі. Охрестив її «Капеланом», бо і сам дякує в церкві в Сіднеї.

Вперше в Україну Микола Сачко приїхав у 2005 році, потім у 2014 році побував на Майдані. З того часу і до пандемії влаштовував туристичні тури з Австралії в Україну. У 2022 році якраз вийшов на пенсію й планував продати все майно в Австралії й переїхати в Україну, але повномасштабне вторгнення все змінило.

Схожі публікації