В Угорщині показали знищену військову техніку російської армії

від Стожари

З 12 по 15 червня приміщенні Державного самоврядування українців Угорщини проходила міжнародна виставка трофейних зразків знищеного та захопленого озброєння та військової техніки російської армії під назвою «Код незламності».

На виставці була представлена колекція трофейних зразків знищеного та захопленого озброєння та військової техніки російської армії, яку презентував Національний військово-історичний музей України Міністерства оборони України та Центр досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Збройних Сил України.

До експозиції входили артефакти, зібрані впродовж року в польових експедиціях в деокупованих населених пунктах України. Серед експонатів: предмети військової форми одягу та спорядження, фрагменти реактивної системи залпового вогню, крилатих і балістичних ракет, фрагменти безпілотних літальних апаратів, масогабаритні макети мін та гранат і багато іншого російського військово- технічного спорядження.

На виставці була представлена колекція трофейних зразків знищеного та захопленого озброєння та військової техніки російської армії, яку презентував Національний військово-історичний музей України Міністерства оборони України та Центр досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Збройних Сил України. До експозиції входили артефакти, зібрані впродовж року в польових експедиціях в деокупованих населених пунктах України. Серед експонатів: предмети військової форми одягу та спорядження, фрагменти реактивної системи залпового вогню, крилатих і балістичних ракет, фрагменти безпілотних літальних апаратів, масогабаритні макети мін та гранат і багато іншого російського військово- технічного спорядження.

Представлені зразки також слугують наочним свідченням щодо невибіркового використання різних типів озброєння для нанесення ударів, в тому числі по цивільній інфраструктурі України (уламки Shahed 136, Х-101/555, балістичної ракети „Кинджал”) та проти цивільних громадян (касетні суббоєприпаси ПОМ-2, ПФМ-1, протипіхотні міни та інше).

Основною метою виставки було правдиве та документально підтверджене висвітлення подій російсько-української війни, інформування угорського суспільства про злочини, спрямовані проти України та українського народу, що вчиняються російським агресором, інформаційного спротиву гібридній російській війні, висловлення вдячності угорцям за гуманітарну допомогу Українському народові, утримання в інформаційному просторі Угорщини актуальності питання боротьби Українського народу за незалежність та територіальну цілісність, а також ознайомлення угорської громадськості з історією Українського війська.

На відкритті виставки у своїх вступних промовах представники Посольства України в Угорщині та Міністерства оборони України зазначили, що ця виставка – це нагадування про те, що боротьба українського народу – це боротьба за життя і свободу кожного українця, а також, що потрібно підтримувати України всіма доступними засобами, щоб представлені російські експонати у справному стані не потрапили вглиб Європи.

Співорганізаторами заходу виступили Посольство України в Угорщині Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége / Embassy of Ukraine in Hungary, Міністерство оборони України, Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine, Національний військово-історичний музей України, ВГО “Асоціація “Кадетська співдружність”, Державне самоврядування українців в Угорщині та Центр української культури та документації в Угорщині.

Виставка викликала неабиякий інтерес, її відвідали представники посольств та аташе з питань оборони зарубіжних країн (США, Німеччини, Польщі, Японії та ін.), українці та угорці, які мали можливість Всі охочі можуть ознайомитися з експонатами, замислитися над важливістю нашої боротьби та підтримати Україну в її прагненні до справедливого миру та свободи.

До цього виставка експонувалася у Брюсселі у виставковому залі на площі Люксембург, що поблизу Європейського Парламенту. Після завершення експозиції у Будапешті, виставка «Код Незламності» була перевезена до столиці Німеччини Берліну, де 27 червня 2024 року відбулося її урочисте відкриття у Berlin Story Bunker.

Схожі публікації

Залишити коментар