В Фінляндії адвокатували Україну

від USCC УЦБС

У столиці Фінляндії Гельсінкі пройшов Адвокаційний саміт Nordic Ukraine, участь в якому взяли співзасновниця та заступниця голови Українського центру безпеки та співпраці Олеся Горяйнова і експертка з питань гібридної війни, керівниця відділу міжнародного співробітництва УЦБС Соломія Хома.

Учасники саміту, які представляли громадські організації з України, країн Північної Європи та Балтії, працювали у чотирьох панельних дискусіях, під час яких йшлося про місію організацій громадянського суспільства за кордоном у наданні довгострокової підтримки Україні.

“Зараз ми перебуваємо в точці, коли українська армія під командуванням генерала Сирського знищує понад 1000 окупантів щодня, українські розвідники та російські добровольці під керівництвом генерала Буданова знищують путінську армію на окупованих теренах та у самій росії, Президент Зеленський збирає глобальний Саміт миру в Швейцарії. А я говорю на заході в 31-й країні-члені НАТО Фінляндії, яка нарешті стала повноправним членом Альянсу”

зазначила під час свого виступу на саміті Олеся Горяйнова.

За її словами, міжнародна спільнота, на жаль, досі боїться ескалації, якою лякає росія за підтримку України, встановлюючи обмеження для неї на застосування західної зброї.

“Але, як і гітлерівську Німеччину, сучасну росію зможе перемогти лише альянс демократичних країн. А поразка у цій війні  стане поразкою всього Заходу”

наголосила Олеся Горяйнова.

За результатами панельних дискусій, модератором однієї з яких виступила Соломія Хома, було ухвалено спільну декларацію. Вона слугуватиме дорожньою картою для подальших зусиль з адвокації, забезпечуючи, щоб голос громадських організацій залишився сильним та єдиним на підтримку України.

Організаторами заходу виступили Товариство українців Фінляндії та організація Nordic Ukraine Forum з Швеції за підтримки Фонду Конрада Аденауера.

Схожі публікації

Залишити коментар