Українським вимушеним мігрантам ПАРЄ підтримала виплати для повернення на Батьківщину

від Стожари

Українська діаспора, вимушені мігранти, що тікали від війни людиноненависницької Росії, – це переважно високоосвічені та кваліфіковані фахівці, які можуть зробити значний внесок у економіку та суспільство приймаючих країн. Їхня підтримка стимулюватиме інновації, сприятиме розвитку нових галузей та зміцнить економічну стійкість.

Українці протягом багатьох років борються за свою свободу та демократію. Їхня стійкість перед обличчям агресії варварської РФії слугує натхненням для інших, хто прагне до свободи та справедливості. Підтримка української діаспори – це інвестиція в майбутнє демократії та прав людини в усьому світі.

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила резолюцію, в якій наголосила на необхідності виплат українським біженцям, щоб вони повернулися на Батьківщину після завершення війни. Відповідний документ оприлюднили ресурси ПАРЄ.

Згідно з текстом резолюції, ПАРЄ рекомендувала вжити конкретних заходів для підготовки до повернення українських біженців на Батьківщину після того, як настане мир. В Асамблеї наголосили, що процес повернення в Україну біженців не може бути досягнутий «відразу» і може вимагати багаторічної підготовки. Тому розпочати її необхідно вже зараз.

«Повернення, безумовно, вимагатиме фінансової допомоги для сприяння переселенню, і необхідно буде вирішити питання щодо допомоги на переселення та реінтеграцію протягом певного періоду», – уточнюється в резолюції. Також у документі зазначено, що українським біженцям необхідно надати законне право на проживання у країні після трирічного перебування там. Варто зауважити, що у резолюції ПАРЄ закликала до довготривалої підтримки не лише біженців, а й переселенців всередині України.

Варто нагадати, ще минулого року кілька європейських країн заявили, що виплачуватимуть українським біженцям одноразову фінансову допомогу, якщо вони ухвалять рішення повернутися на Батьківщину. Зокрема, такі програми запустили в Чехії, Ірландії, Норвегії і не тільки.

Схожі публікації

Залишити коментар