В Болгарії проходить виставка “Stop Ecocide Ukraine” присвячена роковині трагедії на Каховській ГЕС

від Стожари

Фотовиставка “Stop Ecocide Ukraine” організована посольством України спільно з Міністерством навколишнього середовища Болгарії та Всеукраїнською організацією UAnimals.

Представлені на виставці світлини демонструють злочинні дії російських окупантів в Україні та їх катастрофічні наслідки.

Захід відкрили посол України Олеся Ілащук та міністр навколишнього середовища і водних ресурсів Болгарії Петир Дімітров.

“Хочу ще раз наголосити – разом ми маємо зробити все можливе та неможливе, щоб не допустити нових техногенних катастроф, а також щоб притягнути Росію до відповідальності за всі її злочини”, – зазначила пані посол.

Виставка триватиме до кінця червня.

Нагадаємо, 6 червня 2023 року внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС було затоплено понад 80 населених пунктів у південних областях України. Це найбільша техногенна екологічна катастрофа в Європі за останні 10 років, яка повністю підпадає під визначення екоциду.

Через російську атаку на Каховську ГЕС Україна втратила 35-40% запасів прісної води, біорізноманіттю була нанесена непоправна шкода, а наслідки цієї трагедії продовжують свій руйнівний вплив на цілі екосистеми.

Цього року, до роковин Каховської трагедії, у восьми містах Європи та США сотні людей нагадали про наймасштабнішу в Європі катастрофу за останнє десятиліття.

Мітинги тривали чотири дні ― в Амстердамі, Парижі, Варшаві, Берліні, Лісабоні, Нью-Йорку, Порту та Сан-Дієго.

Схожі публікації

Залишити коментар