Українська громада Чикаго закликала міжнародний бізнес вийти з російського ринку

від Стожари

Активісти Українського конгресового комітету Америки (УККА), відділення Іллінойс, провели акцію протесту під час Форуму споживчих товарів у Чикаго (США) і закликом до міжнародного бізнесу вийти з російського ринку.

“З ініціативи українців вулицями Чикаго цими днями також їздить маркований автомобіль, який пригадує назви компаній, які все ще не покинули ринок Росії”, – йдеться на сайті Світового конгресу українців (СКУ).

Акція протесту відбулася під готелем Sheraton Grand Chicago Riverwalk, де зібралися на зустріч генеральні директори глобальних компаній.

Особливо увагу громада присвятила американській компанії Mondelez, яка досі працює на території Росії, а її керівники відкрито заявляють, що їм “морально байдуже” на діяльність у РФ. 

“Ми протестуємо проти компаній, які провадять бізнес у Росії, платять податки Росії та Путіну, аби вони фінансували купівлю зброї – ракет, танків – для вбивства українських дітей, для зґвалтування українських жінок, для знищення українських сіл і містечок. Це допомога ворогу”, – заявила на акції Марта Фаріон, Віцепрезидентка СКУ в Північній Америці, Віцепрезидентка УККА. 

“Для тих песимістів, які хочуть сказати, що “це нічого не змінює, не потрібні нам ці акції”, скажу, що потрібно щось робити. Коли нічого не робити, тоді точно нічого не зміниться. Якби, коли прийшов час захищати Україну, всі сказали, що “і так ми цього не зробимо, тому що ми не вистоїмо проти “другої армії світу”, не було б вже України. Робити потрібно всім і все що можливо”, – сказала Марія Дмитрів-Капеняк, голова відділення Іллінойс УККА.

Схожі публікації

Залишити коментар