Українці діаспори висловили вдячність Данії за підтримку українського народу

від Стожари

Світовий конгрес українців (СКУ) у День Конституції Данії (Grundlovsdag) подякував за масштабну військову, економічну і політичну підтримку, яку Данія надає українському народу.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці СКУ.

СКУ також висловив вдячність за значні інвестиції, які Данія вкладає у відбудову України, за її тривалу підтримку проєвропейських реформ в Україні, а також за допомогу і підтримку тисяч українських шукачів притулку від війни.

«Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Данія стала одним з найбільш послідовних союзників України у Західній Європі, вкладаючи значні зусилля у посилення спроможностей Збройних сил України на землі, на морі та у небі. Останнє має особливе значення, адже Копенгаген відіграє одну з провідних ролей у літаковій коаліції – коаліції держав, які взяли на себе зобов’язання надати Україні винищувачі F-16, підготувати українських пілотів до управління цими машинами, а також спеціальних технічних працівників і допоміжний персонал – до обслуговування F-16 у складі українських Повітряних сил», – наголосили в СКУ.

Схожі публікації

Залишити коментар