Діаспора закликала президента Аргентини долучитися до Саміту миру

від Стожари

Українське культурне товариство «Просвіта» в Буенос-Айресі надіслало звернення до президента Аргентини Хав’єра Мілея із закликом долучитися до Саміту миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії.

Про це повідомляє Світовий конгрес українців (СКУ).

«Ваша участь у Саміті миру для України на курорті Бюрґеншток стане віхою в історії відносин між Аргентиною та Україною, дозволяючи вільному світу твердо рухатися до миру та покласти край цьому жорстокому російському вторгненню», – йдеться в листі. 

Нещодавно низка аргентинських медіа, посилаючись на джерела, повідомили, що Мілей ухвалив рішення долучитися до зустрічі на найвищому рівні. Водночас офіційного підтвердження наразі не було ані зі сторони Аргентини, ані зі сторони України. 

“Висловлюємо глибоку вдячність за намір взяти участь у вищезгаданій Конференції, і закликаємо глав держав і урядів, які будуть на саміті, докласти всіх необхідних зусиль для досягнення справедливого миру для України”, – підсумовує у зверненні українська громада. 

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що запросив президента Аргентини Хав’єра Мілея на Саміт миру.

Нагадаємо, раніше Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликав українські громади по всьому світі звернутись до своїх урядів та лідерів із пропозицією взяти участь у цій зустрічі. Глобальний Саміт миру запланований до проведення 15-16 червня 2024 року на курорті Бюрґеншток неподалік міста Люцерн, Швейцарія.

Схожі публікації

Залишити коментар