Уповноважена з прав дитини виступила в українському товаристві «Просвіта» в Аргентині

від Стожари

У рамках візиту української делегації до Аргентини, який відбувався у межах інформаційної кампанії «Викрадені голоси», в центральному домі Українського Культурного Товариства «Просвіта» виступила Дар’я Герасимчук, радниця – уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації.

Про це Стожарам повідомив Хав’єр Апонюк Савич.

Поважного гостя, посла України в Аргентині Юрія Клеменка з дружиною та молодих українців, рятованих з російського полону зустріли хлібом-сіллю, та своїм співом привітала Капела бандуристів імені Тараса Шевченка.

Під час заходу делегація у складі голови та свідків російських злочинів, розповідали про звірства, які чинили і чинять російські загарбники на території України, зокрема щодо дітей, викрадених і закатованих на території Росії.

У рамках заходу також було показано документальний фільм «Викрадене Дитинство».

Також українська делегація зустрілися з представниками уряду та Національного конгресу Аргентини, а також із послами країн – членів ЄС .Радниця – уповноважена Президента України Дарʼя Герасимчук закликала політичних лідерів Аргентини долучитися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, до складу якої увійшли вже 36 країн.

«Голос Аргентини має впевнено звучати в коаліції країн, адже ви маєте власні травматичні спогади і втрачені дитячі долі. Об’єднавши зусилля для порятунку викрадених українських дітей на виконання 4-го пункту Формули миру, запропонованої Президентом України Володимиром Зеленським, країни світу разом зможуть створити нову, ефективну систему захисту дітей у всьому світі», – сказала вона.

Аргентинська сторона запевнила, що опрацьовує можливість найближчим часом приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей. Проєкт декларації щодо долучення аргентинські парламентарі вже винесли на розгляд вищого законодавчого органу.

На зустрічах також говорили про план Bring Kids Back UA, який охоплює всі аспекти розв’язання питань щодо викрадення росіянами українських дітей та повернення їх додому.

Схожі публікації

Залишити коментар