У Празі українці та друзі України провели контрмітинг. Лідера прихильників “руцького міра” освистали та поцілили яйцями

від Стожари

23 травня біля Національного музею в Празі, українці та друзі України провели контрмітинг. Активісти зібралися біля будівлі Національного музею з прапорами України та Євросоюзу. Вони тримали великий банер «Без поразки росії ніякого миру не буде».

Це була відповідь на захід проросійських сил на Вацлавській площі, який організувала партія SPD, що балотується до Європарламенту. Її лідер Томіо Окамура різко висловився проти уряду прем’єр-міністра Петра Фіали та його підтримки України, а також українських біженців.

Політик -блазень кремля, заявив, що Чехія бореться з нестачею ліків, бо їх нібито відправляють солдатам в окопи в Україні. Він також закликав до нейтралітету України.

«Не везіть ліки в українські окопи, відправте туди мир, тоді не буде ні загиблих, ні поранених. Досить, якщо Захід і Україна поважають права людини. Досить визнати право мільйонів українських росіян на автономію на своїй історичній території», – заявив зі сцени Томіо Окамура.

Він також сказав, що в Україні правлять «бандерівці». «Чим швидше цей (режим) впаде, тим краще для світу, для нас і для самих українців», – сміло відпрацював криваві гроші кремля, лідер SPD.

Варто додати, що цей захід анонсувався як масовий. Томіо Окамура заявляв, що приїдуть кремлівські «патріоти з усієї Європи». Однак в результаті, на розпіарений захід, прийшли всього близько 200 людей.

Після гучних заяв політика, люди закидали його яйцями.

Схожі публікації

Залишити коментар