Україна прагне розміновувати свою землю технікою українського виробництва

від Стожари

Підтримка України відомими особистостями через проєкт UNITED24 значно посилює моральний дух українського народу та привертає міжнародну увагу до ситуації в Україні. Коли знаменитості використовують свої платформи для поширення інформації про конфлікт і заклики до допомоги, це збільшує обізнаність серед широкої аудиторії по всьому світу. Це також створює міжнародний резонанс, привертаючи додаткову увагу до української справи та викликаючи глобальну солідарність з українцями у їхній боротьбі проти імперської та терористичної агресії Росії.

Участь відомих особистостей у підтримці України демонструє стійкість та єдність цивілізованого світу перед обличчям агресії. Зазначене показує, що міжнародна спільнота не байдужа до порушень міжнародного права і прав людини, і готова об’єднатися для підтримки країн, які борються за свою незалежність та суверенітет. Така підтримка є важливим сигналом того, що демократичні цінності, свобода та справедливість є пріоритетами для цивілізованого світу, і ці цінності будуть захищені навіть у найважчі часи.

Україна прагне, щоб оператори розміновували українську землю технікою вітчизняного виробництва. Про це під час зустрічі з амбасадором UNITED24, відомим актором Мішею Коллінзом та режисером Даріусом Мардером розповіла Юлія Свириденко, перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки, інформує Урядовий портал.

«Україна залишається найбільш забрудненою країною у світі. Близько чверті території вважається потенційно забрудненою. Ми поставили собі за мету – обстежити, в разі потреби розмінувати та повернути в експлуатацію за десять років до 80% цих земель. І з допомогою міжнародної спільноти, наших партнерів та донорів рухаємося до цілі. Сьогодні ми нарощуємо спроможності операторів, які очищають територію. Але потреби в техніці та обладнанні залишаються значними. Задовольнити їх ми прагнемо, використовуючи передовсім українську продукцію», – зазначила Юлія Свириденко.

За словами Свириденко, економічна політика «Зроблено в Україні», яку реалізує Уряд, покликана сприяти розвитку вітчизняного виробництва, в тому числі техніки та обладнання для розмінування. Під час зустрічі амбасадору UNITED24 продемонстрували зразки зробленої в Україні техніки для протимінної діяльності та принципи її роботи. Як зазначалося, вітчизняна техніка повністю відповідає визначеним стандартам безпеки для свого класу та є ефективною. Значна частина зустрічі була присвячена питанням потреб операторів в техніці та обладнанні, а також подальшої співпраці, спрямованої на посилення спроможності операторів.

«Сьогодні нам показали роботу машин для перевезення вибухівки та перевезення персоналу. І для мене, як Міністра економіки, дуже важливо, що це машини вітчизняного виробництва. Але нашим операторам потрібно більше таких машин. Тому продовжуємо спільно працювати на те, щоб мати більше фінансових можливостей для їх придбання», – сказала Юлія Свириденко.

Разом з тим, в UNITED24 повідомили, що наразі амбасадор Міша Коллінз збирає на піротехнічну машину для гуманітарного розмінування:

На деокупованих територіях знаходять протитанкові та протипіхотні міни, міни-пастки, розтяжки, касетні боєприпаси, нездетоновані снаряди. Смертоносна вибухівка може ховатись у побутових речах, дитячих іграшках, в будинках, дитсадочках, на дитячих майданчиках, у полі, лісі та парку.

Наша ціль — 450 000 доларів, щоб придбати для саперів багатофункціональну піротехнічну машину. Завдяки їй вони зможуть розміновувати землі, а також транспортувати вибухонебезпечні предмети та речовини до місця їх ліквідації. Машина броньована та легко пересувається бездоріжжям.

Довідково: Міша Коллінз – відомий американський актор, предки якого колись жили на Київщині, потім емігрували до Канади. Міша Коллінз всебічно підтримує Україну тому відразу відгукнувся на запрошення Президента України Володимира Зеленського та став амбасадором фандрейзингової платформи UNITED24 за напрямком «Гуманітарне розмінування». Кошти, зібрані Мішею Коллінзом в рамках проєкту UNITED24, були спрямовані на придбання Піротехнічної машини з перевезення вибухонебезпечних предметів.

Схожі публікації

Залишити коментар