Офіційна позиція Держдепу США: «Ми хочемо бачити перемогу України»

від Стожари

Перемога України у геноцидній війні Росії підкреслить важливість дотримання міжнародного права та територіальної цілісності держав. Важливість прагнень цивілізованих країн у цьому контексті полягає в тому, що вони виступають на захист принципів ООН та міжнародних договорів, що забороняють агресію і військову окупацію.

Поразка терористичної Росії в цій війні має значення для глобальної безпеки і стабільності. Агресивні дії РФії ставлять під загрозу не лише Україну, а й стабільність всього регіону та міжнародного співтовариства. Прагнення цивілізованих країн до перемоги України сприяє стримуванню агресивних намірів інших держав, які можуть розглядати силові методи для досягнення своїх цілей. Це створює прецедент, що міжнародна спільнота готова об’єднатися проти агресії, що, в свою чергу, сприяє підтримці довготривалої глобальної стабільності та миру.

США прагнуть перемоги України у війні та відповідно поразки Росії. Про це на брифінгу в понеділок, 20.05.2024, заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер. Так Міллер відповів на прохання журналістів прокоментувати критику в бік Вашингтона щодо неконкретного формулювання цілей у війні та начебто небажання поразки Москви, повідомляє Голос Америки.

«В цьому конфлікті дві сторони. Одна – Росія. Інша – Україна. Ми принципово хочемо, щоб Україна перемогла в цій війні, і ми дали зрозуміти це, зокрема, надавши їй мільярди доларів безпекової допомоги», – сказав Міллер. Він зазначив, що про чітке бачення перемоги України та поразки Росії висловлювався держсекретар США Ентоні Блінкен:

«Ви також бачили, як державний секретар виголосив цілу промову про стратегічний провал, якого Росія завдала собі, розпочавши цей конфлікт». Міллер зазначив, що вважає позицію США щодо війни в Україні чіткою та послідовною: «Ми хочемо бачити перемогу України… Я думаю, що наша позиція щодо того, кого ми хочемо бачити переможцем у цій війні, а кого ми хочемо бачити з поразкою, залишається доволі чіткою вже протягом понад двох років». При цьому він додав, що політика щодо використання американської зброї за межами України наразі не змінилась.

Голос Америки раніше повідомляв, під час візиту до Києва державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про виділення 2 мільярдів доларів США для допомоги Україні. Він заявив, що Сполучені Штати віддані справі допомоги Україні та тому, щоб забезпечити перемогу України у цій війні. Блінкен також зазначив, що Сполучені Штати працюють над тим, щоб швидко доставити більше боєприпасів і зброї на лінію фронту, і над питанням доставлення в Україну систем протиповітряної оборони Patriot, про які просить Київ.

Водночас 17 травня радник із комунікацій у сфері нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявляв, що політика Білого дому щодо використання американської зброї за межами України не змінилась, США не заохочують та не уможливлюють використання американського озброєння, наданого Києву, для ударів по території Росії.

Разом з тим, представник США в ООН наголосив, що США постачатимуть Україні зброю, доки РФ не виведе війська.

Схожі публікації

Залишити коментар