У Музеї Тараса Шевченка в Торонто за сприяння відділів Союзу Українок Америки відкрито виставку світлин проєктів «Карбована Шевченкіана.Шана у світі великим українцям» та «Батьківська хата. Homestead»

від Стожари

2024-го світ відзначає 210-ту річницю народження національного пророка України, геніального поета Тараса Шевченка.

У Канаді, 16 травня, у Музеї Тараса Шевченка в Торонто відкрилася виставка світлин меморіального проєкту «Карбована Шевченкіана. Шана у світі великим українцям» та етнографічного проєкту «Батьківська хата. Homestead» за підтримки 64-го та 147-го Відділів Союзу Українок Америки.

На виставці представлено світлини доброчинно виготовленихпроєктом «Карбована Шевченкіана. Шана у світі великим українцям» меморіальних дошок Тарасові Шевченку і встановлених у містах і селах України, а також подарованих громадам за межами України. На виставці представлено світлини проєкту «Батьківська хата. Homestead», на яких українці зняті у строях та біля рідних осель тих міст і сіл України, де бував Тарас Шевченко.

Ініціатори виставки: Валентина Шемчук – заслужений працівник культури України, засновниця міжнародного проєкту «Шана у світі великим українцям», член Національної спілки журналістів України, референтка освіти та культури 64-го Відділу СУА і Оленка Браво – авторка проєкту  «Батьківська хата. Homestead» Україна – США, співзасновниця української школи в місті Сан-Антоніо штат Техас, співорганізаторка українсько-американської платформи «Єднання», заступниця голови 147-го Відділу Союзу Українок Америки.

Відкриття в Музеї Тараса Шевченка в Торонто виставки світлин, присвяченої великому синові України, – це вагома справа задля увічнення пам’яті геніального українського поета Тараса Шевченка та задля утвердження духовної величі України.

Відвідати виставкову подію можливо включно до 30 травня!

Схожі публікації

Залишити коментар