«Нас у підтримці України стримує страх», – прем’єр-міністерка Естонії Каллас

від Стожари

Війна терористичної Росії проти України – це не лише агресія проти суверенної держави, але й напад на демократичні цінності та свободи, які лежать в основі Європейського Союзу. Підтримка України – це питання принципу, і ЄС не може дозволити варварській Росії здолати демократію та верховенство права. Перемога України стане чітким сигналом для авторитарних режимів по всьому світу, що агресія не буде терпітися.

Важливо зазначити, що імперська Росія буде вдаватися до всіх можливих засобів, щоб підірвати підтримку України Європейським Союзом. РФія може намагатися використовувати енергетичні шантажі, дезінформацію та кібератаки, щоб роз’єднати ЄС та послабити його рішучість. Євросоюз повинен бути єдиним і стійким у своїй підтримці України, незважаючи на ці виклики.

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, інформує ERR.

К. Каллас під час дискусії поставили запитання, що заважає вільному світу підтримувати Україну в достатньому обсязі. «Нас у підтримці України стримує страх. У країн є різні страхи, чи то ядерний страх, чи то страх ескалації, чи то страх міграції. Ми не повинні потрапити в пастку страху, тому що це саме те, чого хоче Путін. Він хоче, щоб ми боялися і не підтримували Україну через страх», – сказала Каллас. «Ми діятимемо рішуче і не дозволимо нашим противникам диктувати наше майбутнє», – додала прем’єр-міністерка.

Кая Каллас також наголосила, що слід підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. «Це означає, що ми маємо допомогти Україні відтіснити Росію до її кордонів. Ми повинні продовжувати застосовувати санкції доти, доки територіальна цілісність України не буде відновлена. Агресор має компенсувати завдані збитки, а винні, включно з російським керівництвом, мають бути притягнуті до відповідальності. Кінець сірих зон – це той світ, який потрібен Європі – це означає, що Україна має стати членом і ЄС, і НАТО», – заявила глава естонського уряду Каллас.

Каллас також вважає, що російський правитель Владімір Путін прагне використати загрозу масової міграції, щоб розділити й послабити Європу в її підтримці України. Принагідно нагадаємо, що Естонія в наступні чотири роки продовжить надавати Україні військову допомогу в розмірі 0,25% свого внутрішнього валового продукту.

Схожі публікації

Залишити коментар