Європарламент відкриває офіс у Києві на прохання Зеленського

від Стожари

Європейська інтеграція України – це процес зближення України з Європейським Союзом як на рівні законів, так і на рівні правил та звичаїв, що існують у суспільстві. Мета – вступ України до ЄС.

Європейський парламент на прохання президента Володимира Зеленського погодився відкрити офіс в Україні для посилення підтримки Верховної ради. Про це повідомляє видання Euractiv із посиланням на документ бюро Європарламенту.

Як зазначається, рішення, яке схвалили 20.11.2023, покликане полегшити відносини з ВРУ, зокрема налагодити контакти з «відповідними комітетами» Європарламенту, а також полегшити адміністративну роботу. Ресурс вказує, що Європарламент має офіс зв’язку для кожної держави-члена, який допомагає налагоджувати зв’язки, спілкуючись із зацікавленими сторонами, організовуючи заходи та підтримуючи зв’язки з місцевими ЗМІ.

Європарламент відкриває офіс у Києві на прохання Зеленського

Euractiv інформує, що, згідно з документом, лише кілька офісів ЄП відкрито в неєвропейських містах, зокрема Нью-Йорку, Аддіс-Абебі та Джакарті, «де співробітники парламенту відряджаються до Представництва ЄС».

Делегація Європейського Союзу в кожній державі, що не є членом блоку, є дипломатичним представництвом Євросоюзу на цій території, підпорядкованим Європейській службі зовнішніх справ. 4 березня 2023 президент Володимир Зеленський звернувся до голови ЄП Роберти Мецоли із проханням створити представництво в Україні.

«Присутність парламенту в Києві забезпечить регулярне інформування комітетів ЄП про поточні проблеми та процеси не лише в Україні, а й у державах Східного партнерства», — вказується у документі.

Схожі публікації

Залишити коментар