У Скоп’є відкрито парк «Україна»

У столиці Північної Македонії, на території општини (мікрорайону) Чаїр з’явився парк «Україна».

Про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Північній Македонії.

Під час заходу з нагоди надання парку імені «Україна» виступили посол України Лариса Дір, мер Општини Чаїр Вісар Ганіу та голова Громади українців імені Лесі Українки Олександр Урбанович.

У Скоп’є відкрито парк «Україна»
У Скоп’є відкрито парк «Україна» - фото 2

Пані Лариса Дір, серед іншого, зазначила, що пропозиція від голови општини Чаїр Вісара Ганіу була надихаючою новиною, яка дуже контрастувала з тими новинами, які отримуємо щодня з самої України.

«Майже щоденні ракетні й артилерійські обстріли суверенної України, які здійснює держава-агресор РФ, забирають життя людей, руйнують житлові будинки, школи, лікарні. РФ продовжує здійснювати геноцид на території України – вбиває Українців, тероризує цивільне населення, насильно депортує українських дітей з тимчасово окупованих територій України на територію російської федерації», – сказала вона.

Пані посол висловила вдячність Північній Македонії від імені України за надану гуманітарну і військову допомогу, послідовну підтримку у міжнародних організаціях і підтримку Українських євроатлантичних прагнень.

«Сьогодні ми маємо світлу нагоду отримати від Општини Чаїр міста Скоп’є моральну і духовну підтримку, яка є безцінною. Ми з великою вдячністю приймаємо цей вияв співпереживання за Українців, які опинилися у біді під назвою російська агресія. Це такий потужний вияв благородства серця і бажання допомогти, що своєю життєдайною енергією наддасть ще більше міці та сили Українському спротиву», – наголосила Лариса Дір.

Вона побажала, щоб цей парк «Україна» в општині Чаїр був світлим, квітучим, затишним, наповненим дитячим радісним сміхом, веселощами дітвори, а дитинство, щоб було світлим, мирним і сповненим любові.

У свою чергу мер општини Чаїр Вісар Ганіу заявив: «Општина Чаїр, має велике серце, щоб пам’ятати тих, хто зараз перебуває у зоні війни, або інших, чиї цілі родини опинилися під загрозою у цій несправедливій війні. Тому, шановні учасники, ми сьогодні разом передаємо меседж, що ми завжди будемо з Україною та українським народом, як і наші друзі – Європейський Союз та Сполучені Штати Америки. Відтепер кожен, хто проходитиме цим парком, згадуватиме Україну та українців».

У Скоп’є відкрито парк «Україна» - фото 3

Схожі публікації

Залишити коментар