В Україні відбудеться публічне обговорення проєкту утворення та функціонування Центру національних меншин

від Стожари

ДЕСС запрошує до публічного обговорення проєкту Порядку утворення та функціонування Центру національних меншин (спільнот)

08.06.2023 року о 12:00 Державною службою України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) заплановано онлайн громадське обговорення Порядку утворення та функціонування Центру національних меншин (спільнот).

Проєкт Порядку розроблено на виконання положення частини першої статті 19 Закону України “Про національні меншини (спільноти) України” та виконання дорученням Прем’єр-міністра України від 10.01.2023 року № 36215/1/1-22.

Розроблення проєкту Порядку обумовлене необхідністю забезпечення єдиних умов щодо створення і функціонування Центрів національних меншин (спільнот) у відповідних адміністративно-територіальних одиницях на території України, визначення прозорого механізму щодо розгляду ініціативи громадських об’єднань національних меншин (спільнот) щодо їх створення.

Зауваження і пропозиції до проєкту Порядку приймаються від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань до 15 червня 2023 року включно в електронному вигляді на адресу [email protected] .

Відповідальна особа за проведення консультацій стосовно Проєкту акта – Олег Пурій, відділ співпраці з етнічними спільнотами ДЕСС, тел. +380 97 298 2286. Результати консультацій з громадськістю будуть оприлюднені на офіційному сайті ДЕСС.

Для того, щоб детальніше ознайомитися з інформацією, заповнити форму учасника та взяти участь в заході перейдіть за посиланням.

Схожі публікації

Залишити коментар