Виживання України є життєво важливим для Японії, Південної Кореї та Тайваню, – світові ЗМІ

від Стожари

24 лютого 2022 року вісім років воєнного конфлікту (з лютого 2014) переросло у неспровоковане та невиправдане повномасштабне вторгнення рашистів. Несправедлива і мерзенна війна Росії в Україні є найбільшим конфліктом і загрозою безпеці в Європі та й світу з часів Другої світової війни.

У той час як у США та Європі зростає занепокоєння щодо втоми від війни, підтримка Києва з ключових частин Східної Азії не припиняється, повідомляє в своїй статті оглядач Bloomberg Хел Брендс.

Оскільки геноцидна війна Росії проти України досі триває, заклики до США вийти з цього “конфлікту” та переорієнтуватися на Азію стають все гучнішими. Цікаво, що в самій Азії чути такої критики все менше. Передові союзники Вашингтона в регіоні розуміють, що те, що відбувається в Україні, не залишиться в рамках регіону — це або зміцнить, або послабить більший глобальний порядок, від якого залежать і азійські країни.

Далі прямий текст оглядача Bloomberg Хела Брендса. “Це стало зрозуміло минулого місяця, коли я їздив до Сеула на Азійську конференцію лідерів. На заході, номінально зосередженому на Азії, питання щодо ситуації в Україні була центральним.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль відкрив конференцію, заявивши, що світ “ніколи не повинен допустити, щоб незаконне вторгнення в Україну… стало успішним прецедентом”. Іншим хедлайнером була перша леді України Олена Зеленська, вибір, який красномовно говорить про значущість війни в дебатах про безпеку в Азії.

Коли я відвідав Токіо кілька місяців тому, чиновники Міністерства закордонних справ і Ради національної безпеки дали зрозуміти, що японський уряд дуже стурбований війною Путіна. Японія навіть відмовилася від того, що колись було керівним принципом її зовнішньої політики — не плутатися з Китаєм і Росією одночасно — щоб приєднатися до коаліції, яка запровадила санкції проти режиму Путіна.

Навіть на Тайвані, який стикається з загрозою існуванню з боку Китаю, мало хто з офіційних осіб закликає Вашингтон звільнити Україну. “Виживання України — це виживання Тайваню”, — стверджує найвищий дипломатичний чиновник Тайваню у Вашингтоні Сяо Біхім . “Успіх України – це успіх Тайваню””.

Схожі публікації

Залишити коментар