Світові ЗМІ порівнюють тактику Росії, останніх атак і бомбардування України із діями нацистської Німеччини

від Стожари

Військові аналітики коментують світовим медіа нову стратегію Росії з травня 2023, що атакують українську столицю та інші міста країни ракетами й іранськими дронами.

Російські окупанти активізували ракетні обстріли території України, вони стали частіше використовувати ударні дрони-камікадзе Shahed 136/131, ймовірно, налагодивши безперервне виробництво в Ірані. Скоріш за все, Іран почав отримувати російські Су-35 і розраховується за них своїми ударними безпілотниками. Вони використовуються фактично усюди й на всіх напрямках. Їхнім головним завданням є виснажити українську систему ППО, – наголошують експерти.

CNN порівнює цю тактику із діями нацистської Німеччини, котра свого часу з подібною інтенсивністю використовувала крилаті ракети V2 проти Лондона наприкінці Другої світової війни, зазначається в матеріалі.

Експерти газети Wall Street Journal також припускають, що удари безпілотників спрямовані на виснаження української ППО, котра останнім часом завдяки західному обладнанню та зокрема американській системі Patriot демонструвала успіхи у протистоянні російським атакам.

Агенція AP нагадує, що торік адміністрація Джо Байдена оприлюднила супутникові знімки та дані розвідки, які, за її словами, свідчать про те, що Іран продав Росії сотні ударних безпілотників. США також припускали, що Іран розглядає можливість продажу Росії й сотень балістичних ракет.

Журналісти CNN проводять паралелі між російським нападом і Днем Києва (28.05.2023), оскільки місто відзначало 1541 рік з часу заснування. Як писав Голос Америки, мешканці столиці святкували усупереч атакам. “Київ стоїть міцно”, – твітувала голова американської дипмісії в Україні Бріджит Брінк.

“Попри… виснаження, такі напади радше загартували, ніж послабили дух містян”, – підкреслили і журналісти CNN.

Разом з тим, варто додати, що сьогодні Україна запровадила санкції проти Ірану на 50 років. За відповідну постанову проголосували 238 народних обранців.

Нагадаємо, минулого тижня координатор з питань стратегічної комунікації Ради нацбезпеки США Джон Кірбі заявив, що Росія та Іран розширюють співпрацю у сфері оборони, що допоможе Москві продовжити війну. Також таке співробітництво створює загрозу для сусідів Ірану.

Схожі публікації

Залишити коментар