Перший у світі комікс про український борщ

від svit_admus

Комікс про борщ намалювала львівська ілюстраторка Софія Сулій, а текст створила письменниця Євгенія Кузнецова. Видання очікується з друку у липні 2023 року. Як зазначила авторка тексту Євгенія Кузнєцова, це перший у світі комікс про борщ. Редакторками видання стали дві дослідниці української кухні: Маріанна Душар та Олена Брайченко.

Про це повідомила Євгенія Кузнєцова.

Хай ти пʼєш лавандовий раф і замовляєш додому суші, все одно, якщо в грудях твоїх тріпоче українське серце, у тебе виникне потреба зварити справжній борщ. Саме так сталося із Андрієм – простим хлопцем, який гідно прийняв борщевиклик. Цю книжку можна було б назвати «Одіссея борщу», якби Одіссей у своїх мандрівках ніколи не виїжджав за межі київської області, а відповіді на фундаментальні питання життя і смерті шукав у капустяних базарних рядах. Чи відкриється Андрію таємниця справжнього борщу? Ходіть подивіться. Він старався”, – йдеться в описі до коміксу.

Варто нагадати, що український борщ увійшов до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує термінової охорони. Відповідне рішення ухвалили 1 липня на 5-му позачерговому засіданні Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини у липні 2022 року.

Крім того, український борщ увійшов до списку 20 найсмачніших супів у світі за версією американського видання СNN у 2021. “Шматочки ніжного буряка плавають у блискучому червоному бульйоні для супу, який так люблять в Україні та по всій Східній Європі. Борщ, часто приправлений рясною порцією сметани, є чим завгодно, але не простим буряковим супом”, – так описують українську національну страву американські журналісти СNN.

Нагадаємо, Комікс про перемогу України отримав премію в США та допоміг зібрати для ЗСУ понад 4,5 млн гривень. А у Києві презентували друкований мальопис про повномасштабну російсько-українську війну.

Читайте також: Борщ у кіно – це більше, ніж просто їжа. Борщ – це образливо, борщ – це романтично. Це про комунізм, бо він червоний. Це про пам’ять, бо він за сімейним рецептом.

Схожі публікації

Залишити коментар