XII Світовий конгрес українців не відбудеться у Варшаві: Його проведуть в Україні

Рада директорів Світового конгресу українців після тривалого та змістовного обговорення ухвалила рішення провести XII Конгрес 19-22 жовтня 2023 року в Україні.

Про це йдеться на сайті СКУ.

Зауважується, що головною темою цього заходу стане наближення Перемоги та скоординована підтримка України. 

«Проведення Конгресу в Україні дасть потужний сигнал нашим братам і сестрам, що світове українство вірить в Україну, підтримує її, вірить в ЗСУ і робить усе можливе для наближення Перемоги», – зазначив Перший Віцепрезидент СКУ Стефан Романів, який очолює організаційний комітет XII Конгресу.  

За його словами, проведення такого заходу дасть можливість у ці надскладні часи попрацювати спільно, в Україні, разом з українською владою, дипломатами, силами безпеки та оборони, освітянами та  іншими  партнерами та вибудувати стратегію роботи СКУ на найближчі часи.

«На XII Конгресі світове українство підіб’є підсумки своєї діяльності, а також визначить стратегічні кроки на майбутнє. Центральні теми: наближення перемоги України над російським імперіалізмом та післявоєнна відбудова», – повідомили в СКУ.

У Конгресі нагадали, що від моменту свого створення в Нью-Йорку в 1967 році та до 2018 року Світовий конгрес українців (до 1993 року – Світовий конгрес вільних українців) збирався кожні п’ять років, щоб представники громад з усього світу могли більш злагоджено та скоординовано працювати над спільними викликами. XII Конгрес було перенесено на 2023 рік у зв’язку з повномасштабним вторгненням.

Нагадаємо, раніше планувалося, що захід пройде у Варшаві.

Схожі публікації

Залишити коментар