Польща прагне бути в лідерах серед тих, хто допомагатиме Україні в післявоєнній відбудові

від Стожари

У міністерстві закордонних справ Польщі заявляють, що Варшава хоче мати одну з лідерських позицій серед тих, хто допомагатиме нашій державі у післявоєнній відбудові.

Завдяки своєму географічному положенню та двосторонньому економічному співробітництву, що динамічно розвивається, Польща хотіла б відігравати провідну роль у процесі повоєнної відбудови України. Ми усвідомлюємо, що досвід Польщі як логістичного центру для нинішньої допомоги Україні є великою перевагою, яка буде використана для побудови міжнародного партнерства в контексті відновлення України”, – зазначив речник польського МЗС Л. Ясіна.

Про це повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що за словами Ясіна, у цьому контексті ключове значення матиме розширення та модернізація існуючої транспортно-логістичної, прикордонної та транскордонної інфраструктури між Україною і Польщею. Він також зазначив, що польські підприємці добре розуміють потреби українського ринку та прагнуть розвивати партнерство з українськими суб’єктами. “У цьому контексті нас тішить зростання присутності українського бізнесу в Польщі. Наразі маємо вже близько 26 тис. компаній, в яких одним із акціонерів є українська компанія або фізична особа з громадянством України”,- констатував речник МЗС Польщі.

Ясіна поінформував, що донині Польське агентство інвестицій і торгівлі (PAIiH) зареєструвало понад 2,2 тис. польських компаній, зацікавлених взяти участь у процесі післявоєнної відбудови України. Найчисельнішим є представництво будівельної галузі (близько 40%), а також транспортна, медична, сільськогосподарська, харчова, автомобільна, машинобудівна та ІТ-сфери. Польська PAIiH зараз проводить тренінги та семінари для всіх зацікавлених сторін, щоб вони краще зрозуміли можливості, пов’язані з поточною та довгостроковою відбудовою України.

Схожі публікації

Залишити коментар