ЮНІСЕФ спільноз українськими організаціями впроваджують проєкт екстреного реагування на потреби дітей з особливими освітніми потребами

від svit_admus

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно із Львівським центром реабілітації “Джерело” за підтримки Партнерства ООН із захисту прав людей з інвалідністю (UNPRPD) активно впроваджують проєкт екстреного реагування на потреби внутрішньо переміщених родин, які виховують дітей з інвалідністю та дітей з особливими освітніми потребами.

Одна зі складових цього проєкту – об’єднання та підтримка батьківських організацій, які захищають права дітей з інвалідністю та загалом відстоюють їхні інтереси в суспільстві. Учасники проєкту зараз проходять навчання для посилення адвокаційного потенціалу своїх організацій під час війни, вивчають найкращі практики соціальних послуг для дітей з інвалідністю та вже отримали міні гранти на реалізацію своїх ініціатив.

Кожен і кожна з нас працює на своєму місці. Але бувають ситуації, коли потрібно всі пальці зібрати в кулак та рухатися разом. Я радо долучилася до батьківської компоненти проєкту Джерела та ЮНІСЕФ”, — говорить координаторка проєкту Юлія. Вона виховує дочку Марічку — тринадцятирічну дівчинку з артистичною вдачею та непосидючим характером.

Є багато експертів, утім, є і батьки, які знають та відчувають, що потрібно їхнім дітям. Співпраця фахівців і сімей дає чудовий результат. Дуже важливо брати участь у батьківському русі та бути почутою. У “Джерелі” давно мріють об’єднати батьків та громадські організації з усієї України для співпраці. У проєкті беруть участь 57 організацій із 20 регіонів України. Його учасники є мешканцями як обласних центрів, так і невеликих міст. У межах проєкту також проводився конкурс мінігрантів, на який подали свої заявки 34 організації.

Завдяки ЮНІСЕФ об’єднані та зацікавлені мають можливість працювати у такому проєкті. Головна мета проєкту — об’єднати батьків, посилити їхні голоси та дати компетенції для захисту прав дітей з інвалідністю.

Детальніше про діяльність проєкту за посиланням

Схожі публікації

Залишити коментар