В Україні створено платформу з інформацією про кожен етап реалізації проєктів відновлення

від Стожари

Нещодавно розпочала роботу комунікаційна платформа електронної екосистеми DREAM (Digital Reconstruction Ecosystem for Accountable Management).

DREAM (Digital Restoration Ecosystem for Accounable Management) – це державна електронна екосистема, яка забезпечує єдиний цифровий маршрут для всіх проєктів відбудови. Громади можуть створювати свої проєкти, презентувати їх міжнародним партнерам для залучення фінансових ресурсів та управляти процесом будівництва. Цифрова екосистема управління відбудовою впроваджує найвищі стандарти доброчесності, підзвітності, ефективності та прозорості у відновленні України для зміцнення довіри між урядом, громадянами, бізнесом та фінансовими установами.

DREAM дозвляє будь-кому та де завгодно контролювати результативність і ефективність реалізації проєктів та використовувати цю інформацію для зменшення ризиків, створення точної звітності та покращення якості проєктів в цілому. Наразі на платформі знаходиться близько 500 проєктів. Загалом же ідея полягає в тому, щоб публікувати на платформі інформацію про абсолютно всі проєкти по відновленню країни та відбудові, а не лише об’єкти інфраструктури та з відновлення житла. Наразі розроблена і відповідна постанова КМУ №1266, яка регулюватиме дане питання.

Координація процесу відновлення відбуватиметься на регіональній основі. Так, у агентства є та будуть створюватись відповідні регіональні підрозділи, власне, які і будуть змовниками послуг з відновлення. Водночас, відповідні органи місцевого самоврядування можуть або передавати Агентству права та обов’язки замовника, або виконувати ці роботи самостійно через підрядників.

Наразі в Україні є принаймні три онлайн-ресурси, що збирають інформацію про пошкоджене майно: Єдиний портал державних послуг Дія, WarCrimes.gov.ua та проєкт “Росія заплатить” (damaged.in.ua).

Детальніше про DREAM https://is.gd/2unbKO .

Схожі публікації

Залишити коментар