На книжковому ярмарку у Варшаві Україна представить колективний стенд «Мільйони мостів»

25-28 травня відбудеться наймасштабніший Міжнародний книжковий ярмарок в Польщі. Проходитиме він в Палаці культури і науки у Варшаві. Цього року почесним гостем книжкового ярмарку є Україна, яка представить різномаїття сучасної української літератури широкій аудиторії. 

Про це у Телеграмі повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

Літературні заходи за участю українських авторів та видавців проходитимуть під гаслом «Мільйони мостів», й організатори переконані, що це неодмінно посприяє кращому розумінню та поглибленню зв’язків між двома країнами..

Вхід на всі заходи ярмарку безплатний.

Щорічно відвідувачами цієї події є понад 90 тисяч людей з різних країн, беруть участь понад 500 учасників, у програмі – близько 200 фахових заходів.

Колективний український стенд буде площею 200кв.м. він буде розташований у Мармуровій залі Палацу культури і науки під номером 120.

До столиці Польщі, в рамках Міжнародного книжкового ярмарку приїдуть понад 30 видатних авторів з України, які протягом чотирьох днів візьмуть участь у 40 літературних заходах. 

Всі охочі зможуть придбати книжки українською мовою, познайомитись й поспілкуватись з українськими авторами. Також під час ярмарку працюватиме книгарня з книгами українських авторів у польському перекладі.

На учасників ярмарку чекатиме польсько-український літературний проєкт “Сила слова – польсько-українські літературні діалоги”, який увібрав в себе серію зустрічей і розмов письменників, журналістів з Польщі та України, літературні дискусії, читання поезії, презентації книг, й багато іншого.

Ознайомитись більш детально з програмою заходу можна за посиланням.

Як зазначили у МКІП, цьогоріч стенд представить Український інститут книги разом із співорганізаторами і партнерами, серед яких Міжнародний книжковий ярмарок у Варшаві, Фундація “Історія і Культура”, Інститут книги (Польща), Міністерство культури та національної спадщини Польщі, Посольство України в Республіці Польща, Міністерство культури та інформаційної політики України, Міністерство закордонних справ Республіки Польща, Міністерство закордонних справ України.

У день відкриття ярмарку, 25 травня, о 16:00 в рамках української програми запланований спеціальний концерт Молодіжного академічного симфонічного оркестру “Слобожанський” з Харкова на сцені під відкритим небом на площі Дефіляд.

Схожі публікації

Залишити коментар