3D-тур: Знищений окупантами музей ім. Куїнджі в Маріуполі тепер можна відвідати онлайн

В Україні запустили 3D-тур знищеним російськими окупантами маріупольським художнім музеєм ім. А.І. Куїнджі.

Тур зруйнованим музеєм розробили культурно-туристичний центр «Вежа» у співпраці зі студією TravelboxVR.

«У 2021 році Сергій, засновник студії, почав оцифровувати всі туристичні локації Приазов’я для великого віртуального 3D-туру. Зйомка у Маріуполі проводилася вже у жовтні, було відзнято художній музей та музей народного побуту. Решту туристичних магнітів Сергій планував відзняти навесні 2022 року, але це, на жаль, не вдалося зробити у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення», – розповідають автори проєкту.

Відвідати 3D-тур художнім музеєм ім. А.І.Куїнджі можна за цим посиланням.

Варто зазначити, у квітні 2022 року у соціальних мережах з’явилася звістка про те, що будівля маріупольського художнього музею була пошкоджена під час масованих російських обстрілів, а цінні експонати музею – вивезені до тимчасово окупованого Донецька.

Серед викрадених у маріупольців цінностей були оригінали трьох картин Архипа Куїнджі «Червоний захід», «Осінь. Крим» та «Ельбрус», оригінал картини Івана Айвазовського «Біля берегів Кавказу», оригінали двох робіт Миколи Дубовського «Море» та «Ніч на Балтійському морі», оригінал Григорія Калмикова – посмертний портрет Куїнджі 1910 року та бюст Архипа Куїнджі від скульптора Володимира Беклемішева.

Нашадаємо, Київський великий віртуальний музей національної спадщини поповнився новими експонатами.

Схожі публікації

Залишити коментар