Українська діаспора в США лобіює притягнення РФ до відповідальності

від Стожари

Українська діаспора закликає визнати угруповання “Вагнера” терористичною організацією, а уряд Росії покарати за воєнні злочини. Такі ініціативи мають значну підтримку в конгресменів, але є і противники.

У Конгресі, за винятком кількох відсотків, Україна має значну підтримку — із двох сторін. Є невелика група республіканців, які не підтримують і хочуть, щоб Україна йшла на перемир’я”, — розповідає Наталія Брандафі, учасниця громадських організацій Ukrainian American professionals and business people та Союз українок Америки.

Цьогоріч у Саміті на підтримку України у Вашингтоні взяли участь 58 українсько-американських організацій. Це адвокаційний захід, створений американською коаліцією. Під час нього українці пояснюють конгресменам важливість підтримки, адже бажання допомагати Україні грошима не є абсолютним.

Необхідно зазначити, що напередодні Саміту, у квітні, 19 сенаторів та конгресменів з Республіканської партії підписали лист президентові Байдену з вимогою припинити “необмежену допомогу Україні”.

Хочуть зупинити фінансовий потік. Роблять ці заяви, зокрема, ті, хто балотується в президенти США. Це, звичайно, нас лякає. Отже, українсько-американська діаспора організовує заходи, щоб спілкуватися з представниками, лобіювати інтереси України”, — каже Наталія.

Попри фінансові складнощі ані діаспора, ані Конгрес не планують припиняти підтримку України. Навіть у Республіканській партії, деякі конгресмени якої виступили проти нових пакетів допомоги, переважна більшість має проукраїнську позицію. Так, спікер Палати представників Конгресу і лідер республіканців Кевін Маккарті у травні виступив за подальшу підтримку України та заявив, що РФ має піти з окупованих територій.

Незважаючи на значну політичну підтримку, пояснює Брандафі, українська діаспора бореться за кожен голос і проводить постійні зустрічі з конгресменами.

Схожі публікації

Залишити коментар