Країни G7 домовились про створення в Японії Української інвестиційної платформи

від Стожари

Інститути фінансування розвитку країн G7 – JBIC (Японія), JICA (Японія), CDP (Італія), FinDev Canada (Канада), Proparco (Франція), DFC (США), BII (Велика Британія), DEG (Німеччина) та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) домовились про створення в Токіо Української інвестиційної платформи.

Про це у п’ятницю, 12 травня, повідомила пресслужба ЄБРР.

Потреби України в період реконструкції величезні і виходять за рамки можливостей будь-якої окремої установи. У результаті необхідна ретельна координація між партнерами України, щоб максимізувати ефективність, створити синергію і посилити вплив”, – йдеться у повідомленні.

Після створення Української інвестиційної платформи DFI G7 і ЄБРР прагнуть розширити її для інших організацій, що інвестують в Україну в майбутньому. Європейські установи з фінансування розвитку (EDFI) були запрошені до цього процесу і разом з DFI G7 вітають і підтримують цю ініціативу.

Українська інвестиційна платформа буде спрямована на зміцнення співробітництва та сприяння обміну інформацією та спільному фінансуванню між установами, що беруть участь, для допомоги у відбудові України з акцентом переважно на приватний сектор. Також буде розглянуто та враховано потреби сусідніх країн, які постраждали від війни. Платформа узгоджуватиметься з виявленими потребами в рамках Міжвідомчої координаційної платформи донорів G7 для України.

Схожі публікації

Залишити коментар