Українська письменниця Євгенія Бєлорусець стала лауреаткою премії «Жінки Європи»

Європейський рух Німеччини (EBD) 8 травня нагородив українську художницю та письменницю Євгенію Бєлорусець премією «Жінки Європи».

Про це повідомляють на сайті організації.

Вручення нагороди відбулося 8 травня в Представництві Єврокомісії в Берліні.

«Своїми роботами ви творите більше, ніж мистецтво. Ви створюєте те, чого люди потребують у часи темряви найбільше – надію та мужність. Ваші фотографії та тексти документують не лише жахи війни, вони допомагають нам зрозуміти, що проживають українці щодня», – заявив на церемонії голова комітету в закордонних справах німецького Бундестагу Міхаель Рот. 

Євгенія Бєлорусець – українська художниця, журналістка, фотографка, перекладачка та письменниця. Із серпня 2014 року неодноразово їздила на Донбас, знімала повсякденне життя мешканців прифронтових територій.

У 2016 році в Національному музеї Тараса Шевченка проходила виставка її фотографій «Перемоги переможених», присвячена роботі на шахтах у зоні бойових дій.

Вона також є авторкою «Київського щоденника війни», який розповідає про події в українській столиці в перших тижні весни 2022 року, відразу після початку повномасштабного вторгнення РФ.

Варто зазначити, починаючи з 1991 року, EBD відзначає нагородою жінок, які своєю добровільною громадською діяльністю зробили особливий внесок у зближення та консолідацію об’єднаної Європи. Лауреатка премії отримує символічну нагороду у вигляді брошки і стає частиною мережі жінок, відданих Європі. 

Нагадаємо, письменницю Галину Малик номінували на премію Андерсена.

Схожі публікації

Залишити коментар