Україна презентуватиме блок «культура» на World Urban Summit у Брюсселі

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко обговорив з мером Брюсселя Філіпом Клозом співпрацю в галузі культури, зокрема, участь у World Urban Summit у Брюсселі та реставрацію культурних об’єктів у Києві.

Про це очільник МКІП повідомив у Телеграмі

“Обговорили з Філіпом та його командою напрями співпраці в культурній сфері. Це і представлення блоку “культура” на World Urban Summit у Брюсселі цього літа, де планують зібратись 3500 міст Бельгії, Європи та світу. І реставрація пошкоджених культурних об’єктів Києва”, – написав міністр. 

Ткаченко додав, що також обговорювалися спільні культурні проєкти, вистави та виставки українського мистецтва в Бельгії. 

“Наприклад: виставка “In the Eye of the Storm. Modernism in Ukraine, 1900—1930”, яка зараз з успіхом проходить в Мадриді, поїде в Брюссель восени. Вона буде розширена до періоду Ар-нуво. Та плануємо доповнити її подіями в рамках “сезону української культури”, – зазначив він.

Міністр підкреслив, що його перша зустріч із мером Брюсселя була близько року тому в Києві. Тоді пан Клоз привіз першу велику допомогу – медобладнання, тренінги для медпрацівників та психологів, а також підтримав обмін досвідом, лікувальні і освітні заклади, культуру України через промоцію в Бельгії. Ткаченко підкреслив, що мер Брюсселя дотримується цієї лінії і сьогодні.

“Філіп спонукає інші міста не тільки Бельгії, а й світу допомагати Україні на рівні “від міста до міста”. І така допомога іноді є більш дієвою та швидкою, ніж на рівні загальнодержавному”, – зауважив очільник МКІП.

Як ми повідомляли у 2022 році Бельгія виділила Україні 150 тисяч євро допомоги у культурній сфері.

Схожі публікації

Залишити коментар