Українська делегація на саміті “International Summit on the Teaching Profession” поділилася досвідом освітян під час війни

від Стожари

Одним з ключових завдань підтримки українських учнів, які були вимушені залишити Україну через військову агресію росії, є збереження зв’язку з українською системою освіти, забезпечення можливості продовжувати навчання за українською навчальною програмою, особливо вивчення української мови, літератури та історії, а також отримати документи про освіту.

Українська делегація на чолі із заступником міністра освіти і науки з питань європейської інтеграції Євгеном Кудрявцем відвідала міжнародний саміт “International Summit on the Teaching Profession”. Заходи були спрямовані на налагодження діалогу між міністрами освіти, профспілковими лідерами та визначними діячами освіти зі всього світу.

Делегація, до складу якої також увійшли представники Профспілки працівників і освіти України, взяла участь у панельних дискусіях. Зокрема, обговорювалися питання змін у системі освіти, які б сприяли розвитку актуальних навичок у дітей, розбудову цифрових технологій заради забезпечення доступу до освіти та покращення викладання.

Євген Кудрявець обговорив із секретарем з питань освіти США потребу впровадження в Україні програм підтримки ментального здоров’я вчителів, дітей та батьків, а також оцінки освітніх втрат від пандемії та війни. Також заступник міністра запросив міністрів освіти Австралії, Нової Зеландії, Сингапуру, Австрії, Чехії, Словенії та Швеції відвідати Україну. Усі дипломатичні зусилля спрямовані на об‘єднання міжнародної спільноти задля відновлення української системи освіти.

Українська делегація відвідала саміт на запрошення секретаря з питань освіти США Міґеля Кардони та Департамента освіти США, повідомили у міністерстві освіти і науки України.

Про те, як організувати навчання для українських дітей за кордоном: поширені запитання-відповіді

Схожі публікації

Залишити коментар