У Римі розпочалася Конференція з відновлення України. Подробиці

У Римі у середу, 26 квітня, почалася робота  Конференції з відновлення України.

Про це повідомив прем’єр-міністр Деним Шмигаль у телеграмі.

Українська делегація обговорить термінові питання з італійською стороною. Планують підписати низку двосторонніх документів, які сприятимуть відновленню України.

У заході візьмуть участь представники українського та італійського бізнесу. 

На сайті італійського МЗС зазначили, що конференція присвячена обговоренню проєктів, за допомогою яких Італія може зробити конкретний внесок у відбудову України.

Конференція відбудеться за участю найвищих представників урядів Італії та України, Європейської Комісії та основних міжнародних фінансових установ (МФО). Вони представлять свої плани взаємодії на етапах швидкого відновлення, середньострокової та довгострокової реконструкції, а також можливості участі італійської підприємницької системи. Конференцію відкриють міністри закордонних справ двох країн і завершать Прем’єр-міністри Італії та Прем’єр-міністри України.

Конференція буде розділена на такі блоки:

  • установчу сесію
  • частину присвячену міжнародним фінансовим організаціям
  • галузеві дискусійні панелі, присвячені інфраструктурі та транспорту, енергетиці та екології, агробізнесу, здоров’ю, цифровому секторі і послугам, Космосу, авіоніці та металообробній промисловості.

Нагадаємо, на початку квітня цього року відбулося друге засідання керівного комітету Міжвідомчої координаційної платформи донорів для України

Схожі публікації

Залишити коментар