Студенти-медики з Індії повертаються до навчання в українські інституції

від Стожари

Незважаючи на повномасштабну війну терористичної росії, українські та іноземні студенти і випускники інституцій продовжують в Україні будувати плани на майбутнє.

Зокрема, Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького (Україна) знову приймає студентів з Індії, котрі терміново виїхали у лютому 2022 року, коли росія розпочала агресію проти України. Багато старшокурсників тепер повертаються, аби закінчити навчання. Адже від’їзд з України означав відмову від диплома та втрату кількох років навчання. Не кажучи вже про 5000 доларів на рік, які платять за навчання іноземці.

Це було зовсім нове почуття, адже вперше в житті ми переживали таке…”, – згадує початок війни студент 5-го курсу ЛНМУ Картики Тріпаті. – “Навіть більше, ніж ми самі за нас переживали наші батьки в Індії: вони не знали, що саме тут відбувається, всі були в паніці!”.

Тепер, коли іноземні студенти повернулися, ми дбаємо про їхню безпеку”, – розповідає заступник декана міжнародного факультету ЛНМУ ім. Д. Галицького, професор Наталія Чухрай. “Ми організували та обладнали сховища, куди студенти можуть спуститися у разі тривоги”. В університеті створено низку укриттів для забезпечення безпеки студентів на випадок повітряної тривоги.

Зазначимо, що в Індії подібний курс навчання коштує 10-12 тисяч доларів на рік. Тому кидати навчання іноземні студенти не хотіли. “Ми на п’ятому курсі у нас уже немає вибору, щоб їхати до інших закладів”, – каже старшокурсник Мадур Уткарш. “Нас би не прийняли, бо останній рік у нас тільки інтернатура, а лекцій – не так багато. Ось тому ми тут”.

У Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького навчаються іноземні студенти із понад 40 країн світу. Український заклад вищої освіти й надалі продовжуватиме надавати якісні освітні послуги, зокрема і студентам зарубіжжя.

Підготовлено за інформацією euronews

Схожі публікації

Залишити коментар