У Франції відбудеться прем’єра вистави про доньку Анни Київської та Генріха І

У театрі Théâtre du Blanc Mesnil у місті Ле-Блан-Меніль 27 квітня відбудеться французька прем’єра історичної вистави за участю українських театральних зірок «Едігна. Донька Анни Київської та Генріха І».

Про це повідомляється на сторінці події у Фейсбуці.

«Історична п’єса про долю доньки Анни Київської та Генріха І, Едігни, яка перекреслила, здавалося б, неминучу долю. Принцеса, приречена на королівське життя, вона втікає і залишає палац, щоб слідувати за своїми мріями. Все життя вона приховувала своє королівське походження і жила у великій бідності. Після смерті Едігна була канонізована Католицькою Церквою: вона залишається відомою як «Свята Емма», – йдеться в анонсі.

У ролі Анни Ярославни – Ірма Вітовська. В ролі Едігни- Анастасія Блажчук, Генріх І – Євген Нищук, Монах – Тарас Компаніченко, Ярослав Мудрий – Федір Стригун, Режисер-постановник Федір Баландін. Автор поетичного тексту Олександр Ірванець. Художник – Андрій Єрмоленко. Переклад французькою – Дмитро Чистяк.

Прем’єру вистави присвячено відкриттю пам’ятника Анні Київській в парку «Anne de Kyiv» Ле-Блан-Меніль, департамент Сена-Сен Дені.

Організатори: мерія Ле-Блан Меніль, Київська міська державна адміністрація, Посольство України у Франції, Восьмий міжнародний фестиваль мистецтв «Anne de Kyiv Fest».

Вхід вільний за попередньою реєстрацією. Кількість квитків обмежена.

Раніше ми вже писали про Анну Ярославну – прабабцю 30 французьких королів.

Схожі публікації

Залишити коментар