Метою все нових економічних заходів тиску на Росію є припинення вторгнення та відновлення територіальної цілісності України

від Стожари

Метою все нових економічних та інших заходів тиску на російську федерацію є якнайшвидше припинення вторгнення та відновлення територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. І українське суспільство налаштоване саме так.

Особливо важливо, що деякі з ключових союзників України, зокрема США, розглядають можливість повної заборони більшої частини експорту до Росії, що означатиме значне посилення економічного тиску на Москву у зв’язку з її повномасштабним вторгненням в Україну, напередодні повідомляло агентство Bloomberg.

Згідно з повідомленням видання, офіційні особи країн-членів “Групи семи” (G7 – США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія, Канада) обговорюють ініціативу напередодні саміту в Японії у травні 2023. Ціль полягає в тому, щоб на нові обмеження погодилися держави ЄС.

Як зазначають джерела Bloomberg, підхід, що обговорюється зараз, повністю змінить чинний режим санкцій, заборонивши будь-який експорт за винятком низки товарів. Ці винятки потрібно буде узгоджувати. І, ймовірно, у списку дозволених залишаться ліки і сільгосппродукція, включаючи продукти харчування.

Кремль, зі своєї сторони, 21 квітня заявив, що стежить за повідомленнями про можливе запровадження країнами Заходу повної заборони експорту до Росії. Так, речник президента РФії Д. Пєсков повідомив, що нові санкції вдарять по світовій економіці.

Все більше міжнародних суб’єктів остаточно переконуються, що росію треба стримати і в подальшому унеможливити будь-які агресії з цієї території та порушення міжнародних норм права.

Схожі публікації

Залишити коментар