Українці створили розширення для браузера, яке «дерусифікує» контент у YouTube

Українці розробили розширення для браузера stopRU, яке допомагає фільтрувати російський контент в YouTube.

Про це повідомляє ITC.

Розширення stopRU спрацьовує щоразу, коли користувач заходить на YouTube. Воно аналізує назву кожного відео, опису та каналів й перевіряє їх на наявність виключно російських (ё, ъ, ы, э) та українських (ґ, є, і, ї) літер. Якщо присутні російські та немає українських літер – відео вважається російським. 

Надалі робота stopRU залежить від сторінки, на якій перебуває користувач:

  • На головній сторінці для російських відео за замовчуванням відкривається меню, що випадає, та обирається пункт «Не цікавить». У налаштуваннях також можна обрати інші дії для таких відео, наприклад, обирати пункт «Не рекомендувати канал» або просто виділяти відео без жодних дій.
  • На сторінці результатів пошуку російські відео затемнюються. У налаштуваннях можна змінити поведінку розширення.
  • На сторінці «Популярне» російські відео затемнюються. Також в налаштуваннях можна змінити поведінку розширення.
  • На сторінці перегляду відео аналізуються рекомендовані відео в правій частині екрана. Для російських відео відкривається меню, що випадає, та обирається пункт «Не цікавить». Також доступні опції виділяти відео без жодних дій або обирати в меню пункт «Не рекомендувати канал». Змінити поведінку розширення можна в налаштуваннях.

Є також і фільтр коментарів – при перегляді відео stopRU також аналізує кожен коментар за тими самими правилами щодо наявності літер. Якщо присутні російські, та немає українських букв, такий коментар вважається російським і затемнюється. Змінити поведінку розширення також можна в налаштуваннях.

Розширення stopRU є безплатним і працює без реклами!

Як завантажити stopRU:

воно доступне для браузерів Chrome та Firefox.

Як повідомлялося, популярність вивчення української мови в мобільних додатках є рекордною.

Схожі публікації

Залишити коментар