Ініціатива Європейської Комісії покликана нарощувати потенціал, натхнення і практичну допомогу місцевим громадам України

від Стожари

Розв’язана російським терористичним режимом війна вже завдала шаленої шкоди українцям, економіці і довкіллю. І попереду українське суспільство чекає не менш складний шлях відновлення від завданих збитків.

Європейська Комісія започатковала програму з нарощування потенціалу “Новий європейський Баухаус” для відбудови України на засадах партнерства з українськими організаціями. Зазначене стало наслідком засідання Колегії комісарів та Уряду України, що відбулася у лютому п.р. в Києві, а також візиту Комісара Віргініюса Сінкявичюса до Києва 16-17 лютого, присвяченого співпраці й допомозі Україні в її зусиллях зі сталої відбудови та ініціативі “Фенікс”.

За інформацією Представництва ЄС в Україні, ініціатива з нарощування потенціалу покликана надати як натхнення, так і практичну допомогу місцевим громадам, котрі залучені до відбудови й відновлення України. Програму організовано за ініціативи й участі українських партнерів: Ro3kvit, ReThink, Угода мерів – Схід, а також Ради архітекторів Європи.

Ми відбудуємо Україну. Ми повинні це зробити і зробимо це. Відбудова, що належить тільки Україні, має відбуватися в дусі Нового європейського Баухауса. Найактивнішими учасниками є містобудівники, архітектори, інженери, і їх надихатиме концепція НЄБ. Наше бачення полягає в тому, щоб перетворити завдані війною руйнування на можливості збудувати для України гарне і здорове майбутнє”, — заявила у коментарі в форматі відеозвернення президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн.

Детальніше про програму, долучення до участі в ній за посиланням

Схожі публікації

Залишити коментар