25 травня доєднуйтеся онлайн до першого заходу від МІОК у межах дискусійної платформи по проблемі біженців

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» анонсував Міжнародну науково-практичну конференцію «Українські вимушені мігранти: інтеграція, ідентичність повернення», яка відбудеться онлайн та офлайн 25 травня 2023 року.

Про це йдеться на сайті МІОКу.

Це буде перший захід у межах дискусійної платформи, присвяченої проблемам українських вимушених мігрантів.

Під час події МІОК разом із запрошеними відомими експертами, політиками та громадськими діячами обговорить такі блоки питань:

  • Як забезпечити належні умови для ефективної адаптації українських вимушених мігрантів та їхнього постійного зв’язку з Україною? Чи досить уже зроблених кроків? Які проблеми залишаються й далі не розв’язаними?
  • Яким є соціально-економічний стан українських вимушених мігрантів та їхні фінансові спроможності? Як впливають вимушені мігранти на суспільство та економіку основних країн-реципієнтів?
  • Чи створені можливості для збереження української національної тожсамості за кордоном? Чи стане ця хвиля вимушених мігрантів новою українською діаспорою?
  •  Коли та за яких обставин можливе повернення українських мігрантів? Які зміни вносить Україна в стратегічне планування у сфері міграційної політики, зокрема щодо повернення українців з-за кордону?

Наприкінці зустрічі всі учасники зможуть узяти участь у голосуванні за вибір теми наступного заходу.

МІОК запрошує науковців, які досліджують питання, пов’язані з українською міграцією, подавати свої напрацювання у форматі тез до збірника.

З умовами публікації можна ознайомитися тут

Реєстрація триває до 10 травня 2023 року за посиланням.

Схожі публікації

Залишити коментар