Учасникам проєкту “Армія відновлення” надає консультації Держпраці

від Стожари

Війна завдала величезних збитків українській економіці та залишила мільйони людей без роботи. Кількість робочих місць зменшилася, а кількість безробітних зросла, повідомляє Державна служба України з питань праці.

Проект “Армія відновлення” запроваджено Урядом України восени 2022 року з метою залучення людей, які тимчасово залишилися без роботи, до відбудови країни через виконання ними суспільно корисних робіт*.

Довідково: *Суспільно корисні роботи – це тимчасова трудова діяльність працездатних осіб в умовах воєнного стану, яка провадиться для виконання робіт, що мають оборонний характер, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що виникли в період воєнного стану, та їх наслідків. Такі роботи і послуги не потребують, як правило, спеціальної професійної підготовки.

На осіб, які залучаються до виконання суспільно корисних робіт, поширюються вимоги законодавства про працю, про охорону праці та загальнообов’язкове державне соціальне страхування. З безробітними укладається строковий трудовий договір на період виконання зазначених робіт, оплата праці не може бути нижчою за рівень мінімальної заробітної плати та складає щонайменше 6700 грн і може додатково фінансуватися з місцевих бюджетів чи за рахунок замовників таких робіт.

Більше 300 підприємств, що організовують проведення суспільно корисних робіт, вже скористалися консультаційною підтримкою інспекторів праці. До консультування залучаються спеціалісти з високим рівнем підготовки для надання практичних порад у чіткій відповідності до вимог чинного законодавства.

Держпраці і надалі буде забезпечувати інформаційний супровід підприємств, установ, організацій, які організовують проведення суспільно корисних робіт, з метою забезпечення дотримання вимог законодавства та зниження ризиків нещасних випадків на виробництві.

Схожі публікації

Залишити коментар