В Академії Бордо діти Франції запустили сотні жовтих та блактитних винищувачів F-16 з побажанням мирного неба Україні

Україна була в центрі уваги під час церемонії нагородження в Академії Бордо. Урочиста подія була проведена у центральному Університеті міста під час тижня математики Ректорату Бордо.

Про це повідомляється на сторінці La Maison Ukrainienne  (Bordeaux, Merignac)  у Facebook.

Нагороду від Академії отримала студентка коледжу Жана Ростана в Монпон-Менестеролі (collège Jean Rostand à Montpon-Ménestérol) – Жюстін Феті (Justine FETY). Під час цієї прекрасної події Жюстін супроводжувала її вчителька математики Ірина Соклянова, діаспорянка родом із Дніпра.

Разом з ішими учнями коледжу вони підготували велику акцію солідарності з Україною – діти виготовили сотні жовтих та блактитних орігамі – літачків винищувачів F-16.

У своєму виступі 11-річна Жюстін розказала наскільки надихає її вивчення математики, чого вона прагне у своєму навчанні, подякувала пані Сокляновій за допомогу у підготовці до конкурсу. Наприкінці промови дівчинка звернулася до усіх присутніх із закликом допомогти Україні перемогти у цій жахливій війні:

“…Як ви бачите, ми виготовили літаки в коледжі, ми привезли 250 літаків із 350 зроблених у нами.
Я прошу вас виготовляти такі ж літачки, як ми, щоб підтримати Україну і дозволити дітям цієї чудової країни продовжувати навчання під блакитним небом і яскравим сонцем, а не під димом від вибухів бомб. Ми даруємо вам усі наші літачки!».

Під овації учасників церимонії в актовій залі університету Бордо студенти чотирьох класів коледжу Монпон-Менестероль запустили у повітря понад 200 орігамі літаків F-16 жовтого та блакитного кольорів.

Нагадаємо, Громадянська ініціатива La Maison Ukrainienne  (Bordeaux, Merignac) організували в Mérignac Ciné покази мультфільму “Мавка” французькою та українською мовою (з французькими субтітрами). Крім того, по завершенні перегляду мультфільму усі бажаючі мали можливість задати будь-які питання Яні Медведєвій – лінійній продюсерці цієї анімаційної роботи. 

Схожі публікації

Залишити коментар