Платформа Science at Risk допоможе українським вченим знайти міжнародних партнерів і донорів

В Україні створили платформу «Наука в небезпеці». Вона присвячена дослідникам, які постраждали через війну.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Міністерства освіти і науки України.

Відомо, що платформу презентувала громадська організація Куншт. Проєкт здійснюється за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні, Alfred P. Sloan Foundation та за сприяння Міністерства освіти та науки України і Національного фонду досліджень.

«Наука в небезпеці» (Science at Risk) — це нова платформа для вчених, що потерпають від війни. Це спільнота та веб-платформа, яка дозволить популяризувати експертизу українських вчених, знайти міжнародних партнерів і донорів, розповідати історії українських науковців під час війни широкій аудиторії. Десятки наукових установ зазнали руйнувань або опинилися в окупації, сотні вчених змушені були покинути домівки, дослідження чи місце роботи. У межах платформи українські вчені працюють в експертних робочих групах, які аналізують ситуацію в країні та шукатимуть шляхи вирішення як нагальних, так і довгострокових проблем. Усі публікації з’являтимуться на англомовній та українськомовній веб-платформі.

Чим допоможе проєкт?

  • Популяризувати експертизу українських учених.
  • Знаходити міжнародних партнерів і донорів.
  • Розповідати історії українських науковців під час війни.

Планується, що українські науковці працюватимуть в експертних робочих групах, аналізуватимуть ситуацію в Україні та шукатимуть шляхи вирішення як нагальних, так і довгострокових проблем у розвитку науки та освіти.

Нагадаємо, науковці України закликають світ припинити співпрацю з російським вченими і дослідницькими організаціями.

Схожі публікації

Залишити коментар