Росія програла вибори до трьох органів ООН – це свідчення спротиву світу її вторгненню в Україну

від svit_admus

У перші дні квітня Росія програла вибори до трьох органів Організації Об’єднаних Націй. Як коментують експерти, такі результати голосування свідчать про те, що протидія вторгненню Росії в Україну залишається потужною.

Про це повідомила інформаційна аґенція Associated Press.

Румунія “переважною більшістю голосів” перемогла Росію під час голосування за місце у Комісії зі становища жінок Економічної та соціальної ради ООН (ECOSOC). Також представники держави-терориста програли Естонії у змаганні за членство у виконавчій раді ЮНІСЕФ, а Чехії та Вірменії – під час таємного голосування за крісло у Комісії щодо попередження злочинності та кримінального правосуддя.

Після голосування за місце в ECOSOC постійна представниця Сполучених Штатів в ООН Лінда Томас-Ґрінфілд (Linda Thomas-Greenfield) заявила: “Це чіткий сигнал від членів ECOSOC про те, що жодна країна не повинна обіймати посади в критично важливих органах ООН, коли вона грубо порушує Статут ООН”.

Окрім того, Росію обрали до Комісії соціального розвитку шляхом акламації (ухвалення рішення лише за реакцією учасників зборів, вираженою вигуками, репліками тощо), в якій відмовилися брати участь США та Велика Британія, заявивши, що вторгнення Росії в Україну порушує міжнародне право. Також спрощеним шляхом Росія увійшла до Міжурядової робочої групи експертів з міжнародних стандартів бухгалтерського обліку та звітності.

Принагідно нагадаємо, що з першого квітня Росія, згідно з ротацією, головує в Раді Безпеки ООН. Глава європейського зовнішньополітичного відомства Жозеп Боррель написав, що статус голови дуже пасує до дати – Дня сміху. МЗС України назвало це “найгіршим першоквітневим жартом у світі”. Роль голови Росія виконуватиме місяць, після чого головування перейде до Швейцарії.

Варто додати, що у вівторок, 11 квітня, російські окупанти поширили в мережі відео страти українського військовополоненого. На оприлюднених кадрах видно, як російські військові ножем відрізали голову живому захиснику України.

Цей черговий військовий злочин російських терористів обрурив світову спільноту.

Абсурдно, що Росія, яка гірша за «ІДІЛ», головує в Раді безпеки ООН” — реакція Кулеби на жахливе відео зі стратою українського військового

💬 Це абсурд, що росія, яка гірша за ІДІЛ, головує в Радбезі ООН. російські терористи повинні бути вигнані з України та ООН і відповідати за свої злочини, – написав він у Twitter.

В ООН висловили, що “обурені жахливими відео зі стратою українського військовополоненого” і закликають розслідувати порушення міжнародного гуманітарного права, які допускають російські окупанти, та покарати винуватців, – йдеться у заяві Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Разом з тим, низка світових політиків підтримали заклик України, щодо вигнання країни-терориста росії з ООН.

Схожі публікації

Залишити коментар