Найбільша колекція українського кіно на «Такфлікс» поповнилася документальним фільмом «Життя на межі» про російсько-українську війну

Документальний фільм «Життя на межі» від творців «Зима у вогні» вийшов онлайн на «Такфлікс».

Про це повідомляє ШоТам.

«Життя на межі» – це воєнна драма, яка відтворює події від Революції Гідності до повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Павло Пелешок та Юрко Іванишин брали участь у подіях Євромайдану, зафіксували окупацію Криму та сходу України. Вони пішли добровольцями в зону АТО і побували в найгарячіших точках російсько-української війни, а також створили саморобний дрон «Фурія». 

Павло Пелешок та Юрко Іванишин – продюсери фільму «Зима у вогні», який у 2016 змагався за «Оскар» у номінації «Найкращий документальний повнометражний фільм». «Зима у вогні» – перша українська стрічка, спродюсована Netflix.

У фільмі звучать пісні українських гуртів Kozak System, The Hardkiss, Karna, DakhaBrakha, Motanka. Композитором «Життя на межі» став Оскар Сенен, який створював музику для стрічки з бондіани «007: Не час помирати».

«Життя на межі» демонструється мовою оригіналу з англійськими та українськими субтитрами та доступний на «Такфлікс» у всьому світі. 10% з кожного квитка кінотеатр передає фонду «Повернись живим», 50% – творцям кіно.

«Такфлікс» це перший і єдиний онлайн-кінотеатр українського кіно. «Такфлікс» запустився в грудні 2019 року. За два роки роботи платформа зібрала найбільшу колекцію українського кіно. На «Такфліксі» можна обрати фільм на будь-який смак: від кінокласики та фільмів-призерів міжнародних кінофестивалів до дебютів молодих режисерів та мистецької документалістики.

З 24 лютого український онлайн-кінотеатр віддає 10% з кожного квитка у фонд Повернись живим, а також організовує благодійні покази українського кіно по всьому світу.

Нагадаємо, діти, які пережили жахливі події під час російської окупації  Маріуполя, разом із професійними кураторами Ukrainian Film School зняли власний короткометражний документальний фільм «Мрії дітей міста Марії».

Схожі публікації

Залишити коментар