Через війну понад 80 видів тварин можуть зникнути в Україні: На Алеї слави у Голлівуді їм присвятили зірки

У Голлівуді на Алеї слави активісти UAnimals розмістили зірки, присвячені українським тваринам, які перебувають на межі зникнення через війну Росії в Україні.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

«В рамках міжнародної кампанії #StopEcocideUkraine активісти UAnimals нагадали світові, що через війну Росії в Україні можуть назавжди зникнути степовий орел, бурий ведмідь, євроазійська рись, чорний лелека та крапчаста сипуха», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зірки з назвами видів цих тварин розмістили біля зірок Тома Круза, Френка Синатри, Арнольда Шварценеггера та інших видатних людей, які вшановані на Алеї слави за внесок у мистецтво та індустрію розваг.

У міністерстві також зауважують, що через війну:

  • під загрозою зникнення опинилися понад 80 видів тварин;
  • потерпають 20% природоохоронних територій України;
  • 10 національних природних парків, 8 заповідників і 2 біосферні заповідники окуповані, в деяких із них росіяни дозволяють полювати та відстрілювати диких тварин, які були під охороною.

Варто зазначити, UAnimals – всеукраїнський гуманістичний рух, який бореться за права тварин та працює у різних форматах – від зоозахисних рейдів до роботи в законодавчій площині.

UAnimals з початку повномасштабної війни зайнялися порятунком тварин, допомогою притулкам, екопаркам, зоопаркам, заповідникам, фермам, які потерпали та потерпають від обстрілів росіянами або їхньої окупації.

Нагадаємо, американські благодійники із Каліфорнії допомагають українським волонтерам лікувати та годувати тварин евакуйованих із зон бойових дій.

Крім того, експерти говорять, що вторгнення окупантів завдало катастрофічної шкоди навколишньому середовищу не тільки України, а й Європи. Справжнє відображення екологічних небезпек, спричинених війною, ще не зроблено, ситуація дуже складна і, на жаль, триває.

Схожі публікації

Залишити коментар